publicat în: Arhivă

Procesiune cu icoane in Duminica Ortodoxiei la Biserica Icoanei – Bucuresti

Procesiune cu icoane in Duminica Ortodoxiei la Biserica Icoanei – Bucuresti

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh DANIEL, in zilele de 20 si 21 februarie 2010, la biserica Icoanei din Capitala, Arhiepiscopia Bucurestilor si Primaria Sectorului 2 organizeaza manifestarea religios-culturala intitulata ,,LUMINA ORTODOXIEI: Icoana – fereastra spre Dumnezeu”, informeaza Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.


Manifestarea, organizata cu prilejul Duminicii Ortodoxiei, prima din postul Sfintelor Pasti, va incepe in ziua de 20 februarie cu slujba Vecerniei oficiata la biserica Icoanei la orele 16.30, urmata, la orele 17.30, de o procesiune cu icoane in jurul parcului Icoanei din apropiere.

Duminica, 21 februarie 2010, dupa Sfanta Liturghie, de la orele 13.00, preoti si credinciosi de la parohii bucurestene vor merge din nou in procesiune cu icoane in jurul parcului Icoanei, la sfarsitul careia va fi oficiata slujba de sfintire a icoanelor.

Manifestarea se inscrie in calendarul evenimentelor din 2010, proclamat de Sfantul Sinod drept Anul omagial al Crezului Ortodox si al Autocefaliei romanesti in Patriarhia Romana.

Prima duminica din Postul Sfintelor Pasti (21 februarie 2010) a fost instituita de catre Sinodul de la Constantinopol (843) ca sarbatoare a Ortodoxiei, pentru a sublinia biruinta dreptei credinte asupra iconoclasmului (erezie care sustinea ca sfintele icoane nu trebuie cinstite) si, in general, asupra tuturor ereziilor.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE