Un minaret vechi de cateva secole, s-a prabusit provocand moartea a cel putin 41 de persoane, si ranirea altor 76

Un minaret vechi de cateva secole, s-a prabusit provocand moartea a cel putin 41 de persoane, si ranirea altor 761

Ieri, vineri 19 februarie 2010, un minaret vechi de secole s-a prabusit in Maroc, provocand moartea a 41 de persoane si ranirea altor 76 de persoane, conform evidentelor de pana la aceasta ora.

Minaretul apartinea unei Moschei din localitatea Meknes, situata in centrul Marocului, iar informatiile din zona continua sa fie transmise regulat catre presa din intreaga lume, prin intermediul autoritatilor locale.


Conform unor relatari ale mass-mediei locale (Al-Oula), citate de presa occidentala, minaretul s-ar fi prabusit din cauza ploilor abundente din ultimele zile.

Numarul victimelor a fost ridicat, intrucat prabusirea minaretului a avut loc in timpul rugaciunii de vineri (12:45 GMT). Astazi, echipele de salvare continuau inca sa mai caute sub moloz, mai mult manual, din cauza lipsei spatiului, moscheea fiind inconjurata de zidurile vechiului oras.

Conform unor relatari noi, citate astazi de Liberation, la moschee se mai gaseau si alte persoane care venisera, in paralel, la slujba de inmormantare a unui membru al comunitatii.

© autor KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 5/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.