Vernisajul expoziţiei-concurs “Icoana din sufletul copilului, a XVI-a ediţie”

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, astazi, 19 decembrie 2008, la orele 12.00, în sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, a avut loc vernisajul expoziţiei concursului Icoana din sufletul copilului, ediţia a XVI-a şi tradiţionala serbare de Crăciun Colinda sfântă din sufletul copiilor la Naşterea Domnului. Cu acest prilej, au fiost decernate premiile concursului naţional Icoana din sufletul copilului, ediţia a XVI-a, organizat de revista pentru copii şi părinţi Chemarea Credinţei a Patriarhiei Romane în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

Concursul a fost iniţiat în 1993 de către revista pentru copii şi părinţi a Patriarhiei Române, Chemarea credinţei, fiind organizat în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării si Tineretului.

Iniţiat în anul 1993 cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Părinte Patriarh Teoctist, concursul Icoana din sufletul copilului îşi propune să contribuie la educarea copiilor potrivit valorilor spiritualităţii creştine şi la cultivarea talentului artistic. Tematica lucrărilor este cea a iconografiei ortodoxe, icoanele fiind realizate în tehnicile tradiţionale – lemn, sticlă, frescă, mozaic.

Anual sunt organizate expoziţii locale în şcoli şi parohii din întreaga ţară, cele mai bune lucrări fiind selectate pentru expoziţia naţională organizată la Palatul Patriarhiei, în apropierea sărbătorii Naşterii Domnului. La concurs participă elevi din clasele I-XII, inclusiv din liceele de artă, seminariile teologice şi colegiile pedagogice. Lucrările sunt realizate individual sau în grup, sub îndrumarea profesorilor de desen, a preoţilor, a părinţilor, a meşterilor populari. Concursul este deschis deopotrivă elevilor din comunităţile româneşti de peste hotare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.