Parohia Sfantul Ierarh Nicolae din Timişoara

Liturghie arhierească

Duminică, 21 decembrie 2008, Prea Sfinţia Sa Paisie Lugojanul a slujit, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţiei Sale Nicolae al Banatului, în biserica parohiei Sf. Ier. Nicolae din Timişoara.

Parohia, păstorită de preotul Constantin Pavel, a reuşit ridicarea bisericii parohiale care aşteaptă finalizarea acoperişului şi a faţadei. Biserica, situată pe un teren de 905 mp, are o capacitate de 500 de persoane. Pe fronton, pe o suprafaţă de 40 mp, este realizată o frescă în tehnica mozaic cu marmură de Murano reprezentându-l ocrotitorul parohiei, Sf. Ierarh Nicolae.

Prea Sfinţia Sa a rostit cuvântul de învăţătură în care a vorbit despre semnificaţia profundă a întrupării Fiului lui Dumnezeu şi importanţa pe care acest eveniment soteriologic îl are în planul mântuirii neamului omenesc. În cadrul sfintei liturghii Prea Sfinţia Sa a hirotonit întru preot pe diaconul Serioja Covaci pe seama parohiei Hodoş, protopopiatul Lugojului.

La ieşirea din sfântul locaş oaspeţii au fost întâmpinaţi de un alai de colindători care a intonat îndătinatele colinde şi urări de sfintele sărbători.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.