Astazi sedinta sinodala: va fi ales ierarhul titular al nou infiintatei Episcopii a Devei si Hunedoarei

Astazi, 29 octombrie 2009, ierarhii Sfantului Sinod se vor reuni in sedinta plenara de lucru in sala sinodala din Resedinta patriarhala, informeaza Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.

in cadrul acestei sedinte sinodale va fi ales ierarhul titular al nou infiintatei Episcopii a Devei si Hunedoarei, cu resedinta in municipiul Deva si cu jurisdictia in judetul Hunedoara, aprobata prin hotararea Sfantului Sinod, luata in sedinta de lucru din zilele de 18-19 iunie 2009.


in ziua de 16 octombrie 2009, Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Banatului, in consultare cu Adunarea Eparhiala a Episcopiei Devei si Hunedoarei, a desemnat drept candidati pentru postul de episcop eparhiot pe Preasfintitul Parinte Daniil Stoenescu, Episcop-loctiitor (administrator) al Episcopiei Daciei Felix, si pe Preasfintitul Parinte Gurie Gorjeanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei.

Pe ordinea de zi a sedintei Sfantului Sinod se mai afla alte teme ale vietii si activitatii bisericesti din tara si strainatate.

SURSA:

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.