ADAUGIRE: (FOTO) Mitropolitul Ilarion al Durostorului – Silistra a trecut la Domnul

In seara zilei de 27 octombrie 2009, a trecut la cele vesnice parintele duhovnicesc, Mitropolitul Ilarion al Durostorului – Silistra.

S-a nascut in satul Elena, Regiunea Velico – Tarnovo in anul 1912;


– 72 ani de calugarie;

– 1944 Staret al Manastirii Bacicova;

– in acelasi an,vicar administrativ Patriarhal, sef cultural al Sf. Sinod, director muzeu al Sf. Sinod, dupa care devine vicar de Varna;

– 1972 vicar patriarhal;

– a publicat 45 de carti teologice;

– 1953 vine in Romania unde intalneste cei mai buni duhovnici (Arhim. Cleopa Ilie, Arhim. Arsenie Papacioc, Arhim. Paisie Olaru…) de unde invata viata monahala, viata duhovniceasca timp de 6 luni;

– a fost un bun indrumator spiritual al facultatii de teologie din Sofia.

– 2003 este ridicat la rangul de Mitropolit, si ales pentru Mitropolia Durostorului, Silistra de astazi;

– din 2003 de cand este Mitropolit al Silistrei a participat la numeroasele hramuri la Manastirea Dervent si Pestera Sf. Andrei

Cunoscut de monahii din zona Dobrogei, in special, ca ducand un trai in sfintenie, prin propria nevointa si hotarare in credinta si prin misiunea sa deosebita dusa la indeplinire (alegand sa doarma doar pe un scaun – de peste 50 de ani – si atunci doar pentru 2 – 3 ore, insotindu-se cu rugaciunea lui Iisus), Mitropolitul Ilarion s-a mutat la Domnul, la varsta de 97 de ani.

Intrat in manastire la varsta de 25 de ani, in scurt timp a fost numit protosinghel in vechea capitala, Veliko Tarnovo.

Pe rand, ocupand mai multe functii, Mitropolitul Ilarion al Durostorului – Silistra a fost numit vicar al Patriarhului si, din aceasta calitate de vicar al Patriarhului, a fost ridicat la rangul de Mitropolit al Durostorului.

A avut o viata de sfant! Vesnica sa-i fie pomenirea!

– un articol: Pr. Efrem, Manastire Dervent

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.