Problema acceptarii unor “cazuri extreme” de avort, in discutie la Vatican

Cinci membri ai Academiei Pontificale pentru Viata solicita inlocuirea presedintelui lor, monseniorul Rino Fisichella

Cinci membri ai Academiei Pontificale pentru Viata au emis o declaratie miercuri, 17 februarie 2010, in care si-au exprimat lipsa lor de incredere in presedintele acestei institutii, monseniorul Rino Fisichella, in urma sedintei Academiei, din 11 – 13 februarie 2010, la Vatican.


Cei cinci semnatari considera ca doar persoanele responsabile de numirea acestuia in functia de presedinte pot corecta acum situatia devenita "absurda", intrucat Episcopul Fisichella nu pare sa inteleaga ceea ce inseamna "respectul absolut pentru viata umana nevinovata."

Revolta acestor 5 membri ai APV a pornit de la o scrisoare a Episcopului Fisichella care trata problema avortului in cazul unei fete din Recife.

Episcopul isi exprima dezacordul in legatura cu hotararea episcopului local – care afirmase ca adultii responsabili prin participarea lor la actul avortului s-au excomunicat – si a sugerat ca “Biserica poate tolera cazurile extreme”.

Declaratia, trimisa catre LifeSite, care a si publicat-o in intregime, raspunde declaratiilor Episcopului Fisichella facute la CNS in data de 12 februarie 2010, conform carora el ar intretine o stare de "armonie" in cadrul APV si ca adunarea sa este "senina si calma”.

Cei cinci semnatari ai declaratiei pretind ca sunt gata sa aiba o confruntare deschisa cu episcopul Fisichella, dar totodata sustin ca nevoia inlocuirii sefului APV este oricum bine perceputa de Vatican.

Ei mai afirma ca aceasta hotarare ar fi deosebit de importanta, mai ales in conditiile in care presedintele refuza in mod constant sa isi retraga observatiile sale care i-au ofensat pe multi functionari si suporteri catolici pro-life, conducand catre permisiunea avortului, in unele cazuri, si inducand chiar ideea modificarii doctrinei de la Roma in aceasta privinta.

© Alex_Daniel Rotariu publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 5/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.