Un arhiepiscop catolic conservator pedepseste un teolog gay

Lacasuri Ortodoxe: din Berlin, Germania
Un arhiepiscop catolic conservator pedepseste un teolog gay

Joachim Meisner

Arhiepiscopul de Köln, Joachim Meisner, cunoscut pentru opiniile sale ultra conservatoare, a privat un teolog homosexual de dreptul de a preda religia catolica, dupa cum a anuntat Arhidioceza acestuia in urma cu cateva zile.

Teologul David Berger “a inselat increderea episcopului si, deci, nu mai poate sluji intr-o maniera credibila Biserica, in domeniul educatiei religioase”, potrivit Arhidiocezei.

Aceasta decizie “nu are nimic de-a face cu faptul ca el este homosexual”, a asigurat, totusi, un purtator de cuvant, pentru AFP.

In 2010, David Berger a semnat un articol intr-un ziar de stanga, Frankfurter Rundschau, in care deplangea atitudinea incapatanata a Bisericii Catolice fata de homosexuali. Ulterior, avea sa descrie experienta sa personala, ca homosexual, intr-o carte, “Der Heilige Schein” (Sfanta aparenta), in care critica doctrina Bisericii.

“El insusi afirma faptul ca nu este de acord personal cu standardele morale si legale ale Bisericii”, a argumentat Arhiepiscopia.

David Berger s-a declarat dezamagit si suparat, intr-un articol din Frankfurter Rundschau, la cateva ore dupa decizie. Este “o lovitura adusa pacii Arhidiecezei”, a spus el.

Teologul a mai afirmat ca stie in Dieceza de Köln un numar mare de homosexuali aflati inca in slujba Bisericii, preoti, aspiranti la preotie si profesori de religie. “Ei mi-au aratat recunostinta profunda pentru ca am exprimat opiniile lor in mod deschis” – arata ziarul.

Un lider al Verzilor, Volker Beck, l-a criticat fara menajamente pe Joachim Meisner, numindu-l “apostolul intolerantei”. El a deplans faptul ca Biserica Catolica nu este la fel de “consecventa si in ce priveste dosarele privind abuzurile sexuale din sanul ei”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.