publicat în: Arhivă

Un arhiepiscop catolic conservator pedepseste un teolog gay

Lacasuri Ortodoxe: din Berlin, Germania
Un arhiepiscop catolic conservator pedepseste un teolog gay

Joachim Meisner

Arhiepiscopul de Köln, Joachim Meisner, cunoscut pentru opiniile sale ultra conservatoare, a privat un teolog homosexual de dreptul de a preda religia catolica, dupa cum a anuntat Arhidioceza acestuia in urma cu cateva zile.

Teologul David Berger “a inselat increderea episcopului si, deci, nu mai poate sluji intr-o maniera credibila Biserica, in domeniul educatiei religioase”, potrivit Arhidiocezei.

Aceasta decizie “nu are nimic de-a face cu faptul ca el este homosexual”, a asigurat, totusi, un purtator de cuvant, pentru AFP.

In 2010, David Berger a semnat un articol intr-un ziar de stanga, Frankfurter Rundschau, in care deplangea atitudinea incapatanata a Bisericii Catolice fata de homosexuali. Ulterior, avea sa descrie experienta sa personala, ca homosexual, intr-o carte, “Der Heilige Schein” (Sfanta aparenta), in care critica doctrina Bisericii.

“El insusi afirma faptul ca nu este de acord personal cu standardele morale si legale ale Bisericii”, a argumentat Arhiepiscopia.

David Berger s-a declarat dezamagit si suparat, intr-un articol din Frankfurter Rundschau, la cateva ore dupa decizie. Este “o lovitura adusa pacii Arhidiecezei”, a spus el.

Teologul a mai afirmat ca stie in Dieceza de Köln un numar mare de homosexuali aflati inca in slujba Bisericii, preoti, aspiranti la preotie si profesori de religie. “Ei mi-au aratat recunostinta profunda pentru ca am exprimat opiniile lor in mod deschis” – arata ziarul.

Un lider al Verzilor, Volker Beck, l-a criticat fara menajamente pe Joachim Meisner, numindu-l “apostolul intolerantei”. El a deplans faptul ca Biserica Catolica nu este la fel de “consecventa si in ce priveste dosarele privind abuzurile sexuale din sanul ei”.