Un sud-coreean a fost gasit mort rastignit

ciocan rastignireLacasuri Ortodoxe: din Seoul, Coreea de Sud
Un sud-coreean a fost gasit mort rastignit

Un sofer de taxi din Coreea de Sud, in varsta de 58 de ani, cunoscut pentru practicile religioase extreme, a fost gasit mort, crucificat, la inceputul lunii, intr-un oras din centrul tarii, conform declaratiilor politiei locale.

Kim a fost gasit rastignit pe o cruce de lemn, intr-o cariera abandonata din orasul Mungyeong (centru), mainile si picioarele fiindu-i pironite pe cruce.

Politia incearca sa determine daca omul insusi s-a crucificat sau a fost ajutat, fara sa excluda insa si varianta omorului.

Omul, care purta doar lenjerie de corp si o coroana de spini, prezenta urme ale unei lovituri de cutit pe partea dreapta si alte urme de bici, intr-o reconstituire aparenta a rastignirii lui Hristos, a mai spus politia.

O oglinda era plasata in fata lui, permitandu-i acestuia sa se vada crucificat. S-au mai gasit la fata locului un ciocan, un burghiu si un cutit.

“Am descoperit la locul faptei documente scrise de mana prin care se explica modul in care se construieste o cruce si se face o rastignire”, a declarat un politist, care nu a putut preciza daca scrisul de mana apartinea victimei.

O autopsie va determina cauza mortii. Politia a declarat ca mainile omului au fost strapunse cu burghiul si se poate ca moartea sa fi survenit in urma pierderilor mari de sange.

Potrivit vecinilor, Kim a fost fascinat de crestinism. Un fost preot, citat de agentia de stiri Yonhap, a spus ca barbatul avea conceptii “fanatic religioase”.

Dintr-o populatie de 49 milioane de locuitori, Coreea de Sud numara 10 milioane de budisti, 8.600.000 de protestanti si 5,1 milioane de catolici, potrivit cifrelor oficiale.

related articles?Coreea de Nord, pe primul loc in persecutarea crestinilor

?C.E. despre disparitia crestinilor in Orient

?Persecutarea coptilor in viitorul apropiat in Egipt, o problema a

?Uzbekistanul expulzeaza 3 sud-coreeni acuzati de prozelitism

?Vaticanul face apel la o “constiinta ecologica, alaturandu-se

?Prezenta crestina in Orientul Mijlociu, o… “datorie islamica”

?“Mars pentru Iisus”: Sute de crestini au defilat la Strasbourg

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.