Parohia Sf Ierarh Calinic Cernicanul din Craiova alaturi de Teatrul Liric Elena Teodorini: Concert de muzica sacra – Hristos A Inviat!

Parohia „Sf Ierarh Calinic Cernicanul” din Craiova alaturi de Teatrul Liric „Elena Teodorini”: Concert de muzica sacra – „Hristos a inviat!”

Duminica, 11 aprilie 2010, parohia „Sfantul Ierarh Calinic Cernicanul” din Craiova a organizat, in colaborare cu Teatru Liric „Elena Teodorini”, un concert de muzica sacra intitulat generic „Hristos a inviat!”.


in deschiderea concertului, corul parohial, dirijat de dl. prof. Gheorghe Stanescu a interpretat cateva piese din perioada Postului Mare si din perioada pascala, armonizate in premiera: „Hristos a inviat!”, „Camara Ta Mantuitorule”, ”Cu trupul adormind”, „De Te-ai si pogorat din mormant”, „ingerul a strigat”.

in continuarea programului, corul Teatrului Liric, condus de dl. Florian George Zamfir, a interpretat piesele: „Tatal nostru”, armonizare dupa Anton Pan; „Patimile si invierea Domnului. Oratoriu de Pasti” in trei parti, de Paul Constantinescu; „?i era la ora a sasea” de Gheorghe Mandicevschi; „Troparul Sfantului Calinic Cernicanul”, armonizare dupa Anton V. Uncu.

Parohia „Sfantul Calinic Cernicanul” din Craiova nu se gaseste la prima activitate de acest gen, organizand numeroase concerte si activitati in fiecare an cu ocazia Sfintelor Sarbatori Pascale.

stiri din MITROPOLIA OLTENIEI

©redactor Bogdan Roman publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 13/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.