Smochinul in care s-a urcat Zaheu a fost salvat de catre botanistii rusi

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova

Unul dintre cei mai faimosi copaci din istorie, vechiul smochin din Evanghelie, a fost literalmente salvat de botanistii din Rusia

Copacul murise, in el traind doar termite, ramurile se uscasera. Specialistii au indepartat termitele, au curatat ramurile uscate, iar lemnul a inceput din nou sa fie verde, si chiar sa aiba mici fructe.


Conform Evangheliei lui Luca, atunci cand Iisus a trecut prin Ierihon, unde traia Zaheu, acesta din urma dorind sa-L vada de la distanta pe Mantuitor, a urcat in smochin. De acolo, el L-a vazut pe Iisus si L-a invitat in casa sa.

Conform traditiei Bisericii, Zaheu a devenit mai tarziu primul episcop al Cezareii Palestinei – se arata in ultima editie a Saptamanii rusesti (Sedmita).

Recent, terenul pe care se afla inca smochinul biblic, a fost transferat in proprietatea Rusiei, care va construi un centru cultural.

"Rusia nu revine pur si simplu in Locurile Sfinte. Rusia se intoarce cu noi propuneri, noi proiecte." – a declarat catre Kanal 1, un membru al presedintiei FR, Vladimir Kojin.

(n.n.) unii cercetatori spun ca acest copac era de fapt sicomor, un arbore exotic foarte asemanator cu smochinul, care in multe traduceri romanesti, pentru simplificare, a fost numit chiar dud.

… puteti citi in acest moment, doar pe: Lacasuri Ortodoxe.

©traducere si redactare KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 13/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.