Noi articole publicate de parohii – Biserici.LacasuriOrtodoxe.ro

Au publicat pe site-urile proprii, aflate pe platforma Lacasuri Ortodoxe:

Cateva cuvinte despre Biserica Sfanta Cuvioasa Parascheva – Enachesti, Bacau / Ioakim

si

Sub Ocrotirea Sfantului Pantelimon Calatorul / Preot Iulian Andrei

(reamintim ca orice preot sau persoana dintr-o parohie, pelerin, poate adauga articole la site-ul propriu, existent pe Harta Dinamica Lacasuri Ortodoxe, printr-un cont personal de CO-ADMINISTRARE care se deschide automat)


Cateva cuvinte despre Biserica Sfanta Cuvioasa Parascheva – Enachesti, Bacau / Ioakim

Printre cele mai frumoase biserici din judetul Bacau se numara si cea din Enachesti, situata pe o culme de deal ce ii ofera o deschidere panoramica inspre Valea Tazlaului, un splendid peisaj in ambianta minunata a satului pitit intre dealurile ce strajuiesc Valea prin care curge raul ce izvoraste din Muntii Geamana, de la 1120 m altitudine. Aflata la doar cativa km de casa memoriala a lui George Enescu de la Tescani, care aproape ca se zareste dincolo de Tazlau, Biserica Sfintei Cuvioase ce ocroteste intreaga Moldova se inalta alba in mijlocul satului, cu silueta ei zvelta si acoperisul bine proportionat, ca o prelungire parca a dealului si a dorintei oamenilor locului de a-L slavi pe Dumnezeu. […]


Sub Ocrotirea Sfantului Pantelimon Calatorul / Preot Iulian Andrei

Ioan Cap. 17,24. "Parinte, voiesc ca, unde sunt Eu, sa fie impreuna cu Mine si aceia pe care Mi i-ai dat…

Pe malul paraiasului Baseu care a adunat de-a lungul timpului legendele si povestile sale se afla satul ce ii poarta numele si ii admira multimea de curcubee care il leaga de cer. Curcubeul este simbolul legamantului cu Dumnezeu pentru a nu uita de vechiul potop si a revarsa apele peste micul sat. De aceea acest simbol este privit de locuitori cu dragoste si uimire. Dealurile line si nisipoase ale Baseului pastreaza insa neschimbata credinta de veacuri a romanilor. Majoritatea satenilor sunt ortodocsi si stiu ca aceasta credinta ii uneste cu stramosii intr-o mare familie: Biserica Ortodoxa. La numar locuitorii sunt insa putini, cam 165 de familii ortodoxe, daca punem la numar si cele 67 de vaduve. […]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.