Aparitia unei cruci pe cer, in timpul unei slujbe de pomenire a noilor martiri din Solovki

Aparitia unei cruci pe cer, in timpul unei slujbe de pomenire a noilor martiri din Solovki

Presa rusa a raportat in ultimele ore aparitia unei cruci pe cerul de deasupra Pietei Liubianka din Moscova, pentru cateva minute, In timpul unei slujbe de pomenire a noilor martirilor din Solovki, oficiata In ziua de duminica, 22 aug. 2010, conform Interfax.

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


"A fost vazuta de toti oamenii care au participat la actiunea Candela Solovki, In ajunul zilei de sarbatorire a noilor martiri de la Solovki, sub ochii numerosilor ofiteri de politie care pazeau Piata Lubianka", a spus catre Interfax, organizatorul actiunii, Pavel Ilarionov In ziua de luni, 23 august 2010.

El a amintit ca obiectivul reuniunii In rugaciune a fost cel de a obtine permisiunea Moscovei si a autoritatilor ruse pentru instalarea unei cruci comemorative langa Piatra Solovki, si construirea unei capele ortodoxe, care sa comemoreze victimele ucise In represiunile secolului 20.

"Unii oameni se Indoiesc ca un asfel de lucru se va Intampla, dar le-am spus: In curand veti vedea cu ochii vostri”. "Bineinteles ca nu ma asteptam ca semnul de pe cer sa apara doar In cateva minute, dupa Inceperea rugaciunii pentru martiri", a spus Illarionov.

Potrivit acestuia, crucea a fost vazuta timp de 20 de minute de cei implicati In rugaciune, mai apoi norii ascunzand-o. Profesorul Pavel Florenskii, un nepot al unui renumit martir, vorbind dupa slujba, a spus ca nu conteaza ce explicatie rationala are acest semn, "pentru ca o inima care crede In acest miracol nu are nevoie de niciun comentariu" si e convinsa ca o cruce ortodoxa si o capela vor fi Infiintate In Piata Lubianka cat de curand.

Actiunea Candela Solovki a fost dedicata aniversarii a 90 de ani de la Infiintarea primei tabere de concentrare sovietice pe Insulele Solovki. Participantii au scandat "Amintire vesnica" pentru toti "cei care au suferit grav In Incercarea de pe insulele Solovki, dar si In alte locuri".

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 31/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.