O Icoana a Maicii Domnului (Madonna) din San Nicola Al Lazzaretto – Italia – a plans in Duminica Slabanogului. Expertize

Lacasuri Ortodoxe: din Milano / Italia

O Icoana a Maicii Domnului (Madonna) di San Nicola Al Lazzaretto – Italia – a plans in Duminca Slabanogului. Expertize

Pentru cateva zile, Icoana Maicii Domnului (Madonna) di San Nicola Al Lazzaretto va fi examinata de catre experti, pentru ca acestia sa Inteleaga natura lacrimilor care curg din ochii Acesteia. Pentru expertiza, preotii ortodocsi din Biserica au apelat la Brizzolara Livio, un expert din Milano In expertize termografice.


Studiul va urmari doua etape. Una, fara atingerea icoanei Maicii Domnului, prin scanarea cu o camera plasata la o anumita distanta de lemnul icoanei, In vederea efectuarii unei harti a suprafetei sale. Instrumentul, folosindu-se de un spectometru In infrarosu, detecteaza diferentele de temperatura Intre diferitele parti ale icoanei. "Astfel – a declarat expertul – puteti vedea prezenta lichidului si a urmelor lasate de acesta. Prin acest mod se spera observarea unui punct din care “izvoraste” lichidul uleios, specifica in editia de Milano, Cronaqua Qui.

Pentru a doua etapa se va folosi un instrument denumit hidrometru, care presupune contactul cu icoana sfanta, pentru a oferi informatii cu privire la prezenta si distributia umiditatii. "Din pacate – spune Brizzolara – zona de investigat nu este foarte Intinsa. Numai pe timpul cercetarilor vom putea afla exact cum trebuie sa procedam. Am cerut Episcopului Abbondio sa ne anunte imediat daca problema reapare, astfel Incat sa ne putem prezenta de urgenta, spre analiza. Ideal ar fi sa reusim monitorizarea In timp a Icoanei."

Analiza prezenta nu va lua prea mult timp, iar rezultatele vor fi disponibile In termen de cateva zile, sperand sa aflam adevarul despre aceasta Icoana.
Conform CronaquaQui Italia, Icoana Maicii Domnului ar fi lacrimat, alaturi de icoanele Pruncului Iisus si de alta a Fecioarei, din apropiere, lacrimile scurse In timpul slujbei din Duminica Slabanogului, 25 aprilie 2010, fiind formate dintr-un lichid consistent si parfumat.

©traducere si redactare Andreea Zahariea publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 15/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.