publicat în: Arhivă

(Album foto) Duminica Slabanogului, la Catedrala arhiepiscopala din Galati

(Album foto) Duminica Slabanogului, la Catedrala arhiepiscopala din Galati

Duminica videcarii slabanogului de la scaldatoarea Vitezda a fost praznuita si la Catedrala arhiepiscopala din Galati prin prezenta la Sf. Liturghie, savarsita de iPS Casian al Dunarii de Jos, a reprezentantilor Asociatiei Persoanelor cu Handicap Locomotor, care au participat alaturi de ceilalti credinciosi la slujba si au primit daruri pregatite de catre biroul de asistenta sociala al Centrului eparhial.


De asemenea, inaltpreasfin?ia Sa a vorbit despre neputinta si despre datoria semenilor de a ajuta pe cei bolnavi:

„Evanghelia, de fiecare data, are adresanti precisi. Astazi, un bolnav de 38 de ani ne arata cauza suferintei si anume cea a neputintei, dar si cea a singuratatii in boala. Ceea ce il durea pe slabanog mai mult era singuratatea!

De 38 de ani suferea singur si primul care i-a raspuns dupa atatia ani a fost Mantuitorul Iisus Hristos. Dar Mantuitorul nu i S-a descoperit decat in templu, in lacasul de rugaciune, pentru ca, de atunci, Biserica sa ramana locul unde El neincetat asista orice bolnav.

Iata, astazi, la Catedrala din Galati, o parte din membrii asociatiei unei categorii de bolnavi locomotor ne indeamna pe toti, pe de-o parte sa ii ajutam sa vina la Biserica, unde cu siguranta il vor gasi pe Mantuitorul si-L vor lua cu ei acasa, iar pe de alta parte vor gasi multi voluntari crestini care, fie acasa, fie in biserici, vor ajuta bolnavii, ajutandu-se si pe ei insisi.

Pentru ca, in fiecare bolnav este cuvantul Mantuitorului Iisus Hristos: ajutand bolnavii ne ajutam pe noi insine”.

ARHIEPISCOPIA DUNAREA DE JOS

©redactare Bogdan Roman publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 15/2010