publicat în: Arhivă

Hram in parohia Certege Sf. Gheorghe – Campeni si la Schitul Valea Bistrei din Muntii Apuseni

Hram in parohia Certege Sf. Gheorghe – Campeni si la Schitul Valea Bistrei din Muntii Apuseni
Vineri, 23 aprilie 2010, in ziua de praznuire a Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, biserica din localitatea Certege, protopopiatul Campeni, unde este paroh Parintele Radu Puiulet, si-a praznuit hramul.

La acest eveniment a participat si Parintele Jan Nicolae, inspectorul eparhial responsabil cu cateheza, care a prezentat proiectul „Hristos impartasit copiilor” si catehismul „Viu este Dumnezeu”.


Sfanta Liturghie a inceput la ora 10.30, iar de la ora 13.00 s-a oficiat si Taina Sfantului Maslu, la care au participat mai multi preoti din localitatile invecinate.

Sfintii Ierarhi Transilvaneni Ilie Iorest si Sava Brancovici au fost cinstiti cu multa evlavie sambata, 24 aprilie 2010, la Alba Iulia la Schitul Valea Bistrei din Muntii Apuseni, care ii are ca ocrotitori pe acesti mari aparatori ai Ortodoxiei, traitori in veacul al XVII-lea.

Sfanta Liturghie a fost oficiata de catre IPS Arhiepiscop Andrei, inconjurat de un sobor de preoti. Ierarhul a fost insotit de Parintele Andrei Barbu, exarhul manastirilor.

Arhiepiscopia Romana a Albei

©redactare Bogdan Roman publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 15/2010