Actiuni umanitare in Postul Mare, organizate de Biserica Toma Cozma – Iasi

Actiuni umanitare in Postul Mare, organizate de Biserica Toma Cozma  Iasi

Potrivit traditiei, si in acest an, Biserica Toma Cozma din Iasi a inceput sambata, 5 martie 2011, organizarea actiunilor umanitare specifice perioadei Postului Mare.

Acestea sunt destinate pacientilor din institutiile spitalicesti (copii, batrani, bolnavi), precum si persoanelor nevoiase din cuprinsul parohiei.
O astfel de actiune s-a desfasurat si miercuri, 9 martie, de Sarbatoarea Sfintilor 40 de Mucenici, cand au fost oferite 170 pachete cu sfintisori si fructe bolnavilor de la Spitalul Barnova, sec?ia exterioara a Spitalului de Psihiatrie Socola.


Actiuni umanitare in Postul Mare, organizate de Biserica Toma Cozma  Iasi

Traditionalii sfintisori au fost pusi la dispozitie de domnul epitrop ?tefan Holicov, iar domnisoara consilier Iuliana Nechita a pregatit impreuna cu domnul Petrica Taraboi toate aceste pachete, aducandu-le ulterior la Sfanta Biserica pentru a fi sfintite. Transportul pana la Spitalul Barnova a fost asigurat de catre domnul Petrica Taraboi ?i Robert Burlacu, iar distribuirea pachetelor catre bolnavi a fost facuta cu sprijinul domnului Dr. Gheorghe Nedelciuc si al asistentului sef Ovidiu Manolache, al domnisoarei consilier Iuliana Nechita, al domnilor Petrica Taraboi si Constantin Ciofu.

Actiuni umanitare in Postul Mare, organizate de Biserica Toma Cozma  Iasi

Parintele Paroh Mihai Margineanu a declarat ca „si in perioada urmatoare, pana la Sambata lui Lazar, cu sprijinul domnului epitrop ?tefan Holicov, al membrilor Consiliului si Comitetului parohial dar si prin bunavointa crestinilor care vor aduce la biserica ofrande, se vor organiza astfel de actiuni umanitare. incercam sa aducem mangaiere si alinare semenilor nostri aflati in suferinta, traind totodata bucuria de a oferi si avand multumirea sufleteasca a ajutorarii aproapelui, constiinta ca fapta noastra buna e mugurele din care va inflori fericirea netrecatoare.

Actiuni umanitare in Postul Mare, organizate de Biserica Toma Cozma  Iasi

Pentru ca, practic, postul te aduce in stare de disponibilitate: disponibilitate fata de Dumnezeu, disponibilitate fata de semeni. in post, descoperim adevaratele valente ale iubirii: iubirea fata de Dumnezeu, iubirea fata de oameni pusa in lucrare prin milostenie. Bucuria postului o traiesti cu adevarat atunci cand reusesti sa aduci in stare de bunatate tot ceea ce este in jur, nu doar pe tine insuti”.

Actiuni umanitare in Postul Mare, organizate de Biserica Toma Cozma  Iasi

– pentru Lacasuri Ortodoxe: Vasilica Onofrei, Consilier Relatii Publice

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.