Manechini Pierre Cardin si Diesel, arestati in Sudan, pentru machiaj si purtare de haine indecente

Lacasuri Ortodoxe: din Khartoum
Mai multi manechini Pierre Cardin, din Sudan, au fost arestati pentru machiaj si purtare de haine indecente

Autoritatile sudaneze au acuzat mai multe modele de sex masculin, care au fost arestate dupa o prima parada mixta, pentru ofensarea moralei publice, prin machiaj sau haine indecente, acte pasibile de pedeapsa prin biciuire, a declarat unul dintre acestia, catre France Presse.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Bogdan-Roman (cell extract) or…


"Mi-au spus ca sunt acuzat fiindca m-am machiat. Ei spun ca barbatii nu pot umbla machiati pe strada. Le-am zis ca eram machiat pe scena, nu pe strada", a mai declarat Al-Nimeiry Rashad.

Politia de moravuri a arestat in noaptea de joi spre vineri (25-26 iunie 2010), circa 25 de tineri, la incheierea primului spectacol de moda mixta din capitala sudaneza, Khartoum, unde este in vigoare legea islamica (sharia).

Persoanele au fost eliberate vineri. in mai multe cazuri, amenzile initiale au fost retrase. Cu toate acestea, 6 tineri au fost chemati duminica in curtea districtului Sajan si apoi transferati la sediul politiei de moravuri, in centrul orasului, langa Al-Mogran, unde au fost retinuti pana luni dimineata, la orele 2:00.

"E foarte ciudat ca ei (politia) incearca sa faca tam-tam pe aceasta tema", a spus Al-Nimeiry, manechin si regizor al acestei parade in care tineri, barbati si femei, defilau in fata familiilor si prietenilor, intr-un club popular din capitala.

Modelele au purtat haine din magazinele sudaneze, ale unor mari marci occidentale, precum Pierre Cardin sau Diesel, dar si creatii ale unor designeri locali.

Articol publicat in saptamanalul scris MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 24/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.