Audiere privind islamismul radical in Congresul SUA – 10 martie

Peter_King Lacasuri Ortodoxe: din Washington
Audiere privind islamismul radical in Congresul SUA – 10 martie

O comisie a Camerei Americane a Reprezentantilor va lua in discutie, in data de 10 martie 2011, islamismul radical din Statele Unite, un pas reclamat de unii ca fiind o stigmatizare americana a intregului Islam.

Comisia de Securitate Interna a Camerei Reprezentantilor U.S. a anuntat recent data sedintei, dar deja acest lucru a facut sa curga multa cerneala.


Audierea se va intitula: "Gradul de radicalizare a comunitatii musulmane americane si raspunsul acestei comunitati".

Jurnalul Newsday din Statul New York (nord-est) – unde se afla fieful presedintelui Comisiei, Peter King – a raportat ca aceasta Comisie va primi marturiile musulmanilor care s-au confruntat ei insisi cu radicalizarea unor membri ai familiei lor. Comisia ii va asculta, de asemenea, pe musulmanii americani care au criticat comunitatea pentru ca nu ar fi cooperat suficient cu politia.

Reprezentantul democrat Keith Ellison, el insusi musulman, se va afla printre martori, a mai spus ziarul.

in plus, un ales al Congresului U. S., de origine japoneza, Mike Honda, a criticat desfasurarea sedintei, comparand-o cu initiativa lagarelor de internare japoneze din Statele Unite, din timpul celui de-al doilea razboi mondial.

"Intentia reprezentantului King este una clara: sa lanseze suspiciuni asupra tuturor musulmanilor americani", a declarat Dl. Honda.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.