De ce Judecata de Apoi, sau de Obste, este Infricosatoare? – PF Parinte Patriarh Daniel

“De ce Judecata de Apoi, sau de Obste este… Infricosatoare?” – PF Parinte Patriarh Daniel

in primul rand, “vom avea de-a face cu o tulburare mare a Universului” – afirma Parintele Patriarh Daniel – “adica un colaps al sistemului nostru solar, o distrugere a armoniei existente acum in Univers, (…)confirmata si de oamenii de stiinta“.


Apoi, un alt efect infricosator il va avea “contrastul intre smerenia primei veniri a imparatului, acum Judecator, si slava si puterea celei de-a doua veniri“, continua intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane in cuvantul rostit in data de 7 februarie 2010, in Paraclisul Patriarhal.

„Smerenia lui Hristos este spatiul libertatii noastre – de a-L iubi sau nu“, asa incat – dupa cum putem afla si din informatiile Centrului de Presa al BOR – “identificarea lui Hristos Cel Slavit cu Cel Smerit, care tainic se afla prezent in fiecare om ce sufera in lumea aceasta, face ca judecata sa fie plina de neprevazut“.

„O multime de sanse pierdute, fapte bune ratate” incheie cuvantul sau, Patriarhul Romaniei, avertizand:

“asadar, judecata este infricosatoare si pentru ca judeca indiferenta si nepasarea noastra. Noi mergem in imparatia lui Dumnezeu sau in iad, dupa cum am trait”.

©autor: TEO_CHristian / publicat in Monitor Lacasuri Ortodoxe 4 /2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.