Simpozion ortodox pe tema “Mostenirea spirituala a Sfintei Rusii” in Paris

Simpozion ortodox pe tema "Mostenirea spirituala a Sfintei Rusii" in Paris

Cu ocazia deschiderii expozitiei "Sfanta Rusie" la Louvre, la inceputul lunii martie 2010, un simpozion pe tema "Mostenirea spirituala a Sfintei Rusii" va avea loc la Colegiul Bernardinilor din Paris.


Simpozionul se va tine intre orele 17:00 – 20:00, in ziua de 1 martie 2010, si va fi condus de Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, seful Relatiilor Externe ale Patriarhiei Moscovei, autorul a numeroase carti de teologie si spiritualitate Ortodoxa Rusa (primul sau volum din trilogia "Ortodoxia" este publicat de Editions du Cerf).

Acesta conferinta va lansa pe plan eclezial si anul de infratire religioasa si schimb de experienta Franta – Rusia, care va fi marcat de mai multe evenimente.

Simpozion ortodox pe tema "Mostenirea spirituala a Sfintei Rusii" in Paris

Colocviul va reuni personalitati ortodoxe si catolice din Franta, Rusia, Ucraina, urmand sa prezinte caracteristicile, originalitatea si relevanta spiritualitatii Ortodoxe Ruse. Aceasta va fi de fapt o foarte utila introducere a expozitiei "Sfanta Rusie", din Louvre.

Conferinta, al carei program va fi detaliat in scurt timp, este deschisa tuturor si nu necesita vreo inscriere sau programare prealabila.

©autor Alex_Daniel Rotariu publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 6/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.