Peste 20.000 de carti din universitati italiene si papale urmeaza sa fie transferate Academiei Teologice din Moscova

Universitatea Ca Foscari din Venetia Lacasuri Ortodoxe: din Venetia
Primul centru de Studii Culturale Ruse din Apenini, s-a deschis la Universitatea Ca ‘Foscari din Venetia in aceasta duminica, 6 martie 2011.

Un certificat privind transferul a 21.568 de carti despre istoria religioasa, teologie, filosofie din biblioteci diferite din nordul Italiei si universitatile papale din Roma, a fost oferit Academiei Teologice din Moscova.


Prima Doamna a Rusiei, Svetlana Medvedeva, Ministrul rus al Culturii, Alexander Avdeiev, Ministrul italian al Educatiei, Maria Stella Gelmini, Primarul Venetiei, Giorgio Orsoni, si alti oficiali de rang inalt din ambele tari au participat la ceremonie.

Centrul a fost infiintat cu participarea Fundatiei pentru Initiative Socio-Culturale, condusa de Medvedeva, si va opera la Catedra de Limba si Cultura Rusa, una dintre cele mai vechi si importante baze de cercetari pentru Studii Ruse din Italia.

"Centrul va oferi asistenta cuprinzatoare organizatiilor publice si de cercetare, in studierea mostenirii culturale si istorice a Rusiei si a limbii ruse, efectuand activitati de cercetare si educative. Centrul mai are, de asemenea, menirea sa contribuie la consolidarea contactelor in arta, intre cele doua tari si intre institutiile de cultura", a spus Medvedeva.

Universitatea Ca’Foscari, fondata in 1868 ca prima scoala de afaceri din Italia, este acum mult mai cunoscuta, ca fiind una dintre cele mai bune scoli de studii lingvistice. in ea se studiaza in 40 de limbi, inclusiv in limba rusa, cu Catedra Rusa a acesteia – una dintre primele de acest gen din Italia. Universitatea acorda o atentie deosebita criticii de arta.

Universitatea numara 18.000 de absolventi, dintre care 600 de studenti in Arta Rusa, predata de profesori de Studii slave.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.