Consiliul Federatiei Luterane: rezolvarea situatiei dificile a refugiatilor din Orientul Mijlociu

imigranti care parasesc in barci Orientul Mijlociu si zone din AfricaConsiliul Federatiei Luterane: rezolvarea situatiei dificile a refugiatilor din Orientul Mijlociu

In ziua de inchidere a Consiliului de conducere a Federatiei Mondiale Luterane, membrii acestuia au abordat tema conflictelor din Orientul Mijlociu si din Sudan, indemnand tarile dezvoltate sa isi intensifice eforturile de a-i primi pe refugiati, informeaza serviciul special de presa LONews.
Acordarea de azil, persoanelor stramutate, “poate fi o chestiune de viata si de moarte, asa dupa cum au demonstrat-o si imigrantii pe care i-am vazut inecandu-se in Marea Mediterana.

In conditiile actuale din Africa de Nord si Orientul Mijlociu, Consiliul solicita in special tarilor din Europa sa le ofere acestora protectie”, a formulat Consiliul de Conducere al Federatiei Mondiale Luterane, intr-un comunicat.

Intalnirea a avut loc in perioada 9-14 iunie 2011 (vezi ARHIVA).

Mai multi oameni care au incercat sa fuga, disperati, din Libia si din alte tari, au murit in ultimele luni in urma scufundarii barcilor supraaglomerate care incercau sa-i treaca in Italia si Grecia, mai informeaza serviciul special de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.