Avion de pasageri prabusit in Karelia – Rusia. Aterizare pe autostrada. 44 morti si 8 raniti

avion prabusit in Rusia Karelia iunie 2011Conform Ria Novosti, 44 de persoane au decedat si 8 persoane au fost ranite, in urma unui accident aviatic al unui avion Tu-134 de pasageri, in republica de nord a Rusiei, Karelia, conform declaratiilor facute in urma cu cateva minute de un purtator de cuvant al Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta, astazi, marti 21 iunie 2011, informeaza LONews.

Avionul, strabatand drumul dintre Moscova si Petrozavodsk, a aterizat pe o autostrada, la un kilometru distanta de aeroportul pe care fusese programat sa aterizeze, la orele 0:04, ora Moscovei, marti 21 iunie 2011 (20.04 GMT luni). Avionul s-a prabusit, dupa care a luat foc.

“Potrivit unor noi informatii, 52 de persoane se aflau la bordul avionului care s-a prabusit, 44 de persoane fiind ucise si opt ranite”, a declarat un purtator de cuvant.

Valentina Ulich, ministrul sanatatii si al dezvoltarii sociale in Karelia, a declarat ca printre cei ucisi in accident se afla si un strain. El era un salvator din Suedia, a mai adaugat ea.

In prezent se studiaza cauzele accidentului, nefiind exclus factorul uman, a declarat purtatorul de cuvant al comitetului de ancheta rus, Vladimir Markin, adaugand ca s-a deschis si un dosar penal.

avion prabusit in Rusia Karelia iunie 2011

Echipele de salvare care lucrau la locul accidentului au descoperit deja aparatele de inregistrare aflate la bordul aeronavei.

avion prabusit in Rusia Karelia iunie 2011

O misiune aeriana de urgenta, ruseasca, Il-76, cu salvatori si psihologi la bord, decolase din Moscova spre Petrozavodsk. Aceasta avea sa-i transporte pe cei opti raniti la spitale din Moscova, conform Ria Novosti.

Aeronavele Tu-134 au aparut in 1967, devenind un avion de pasageri utilizat pe scara larga in Uniunea Sovietica. Ele au capacitatea de a transporta 76 de pasageri, informeaza LONews.
Foto: Ria Novosti

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.