Incendiere criminala a unei sinagogi in Creta

Lacasuri Ortodoxe: din Canee (Grecia)
Incendiere criminala a unei sinagogi

Comunitatea evreiasca greaca a protestat vineri impotriva unui atac premeditat de incendiere, care a provocat daune unei sinagogi din Canee – Creta (sud), solicitand masuri urgente pentru eliminarea "fenomenelor precum anti-semitismul".


Potrivit politiei locale, persoane necunoscute au intrat in noaptea de luni spre marti (4-5 ianuarie 2010), in curtea sinagogii si au provocat un incendiu. Multumita raspunsului rapid al pompierilor, prejudiciul a fost limitat – explica o sursa din politia locala.

"Suntem convinsi ca guvernul va denunta acest gest rusinos si va lua toate masurile necesare pentru arestarea autorilor" acestui dezastru, a declarat comunitatea greaca evreiasca.

La randul sau, directorul sinagogii vizate, Hanaan Nikos Stavroulakis, a avertizat intr-un ziar din Creta impotriva actelor rasiste, care ii vizeaza si pe imigranti, inmultite in ultimele luni in aceasta localitate.

Actele de vandalism din cimitirele evreiesti si cladirile din Grecia sunt sporadice, in aceasta localitate in care comunitatea numara doar cateva mii de oameni, dupa uciderea a mai mult de 80% dintre ei de catre nazisti.

in luna iunie, persoane necunoscute au profanat cimitirul evreiesc din Ioannina – in nord-vestul tarii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.