Strictete mai putin obisnuita pentru cazul unei inmormantari, in Catedrala din Cluj

IPS Bartolomeu Valeriu Anania

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Clujului anunta ca miercuri, 2 februarie 2011, In intervalul orar 16:00 – 16:30, reprezentantii presei audiovizuale pot sa viziteze si sa ia imagini din cripta ierarhilor, de sub altarul Catedralei mitropolitane din Cluj-Napoca, unde va fi Inhumat trupul Parintelui Arhiepiscop si Mitropolit Bartolomeu, ne informeaza Pr. Bogdan Ivanov, reprezentant al Arhiepiscopiei.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


SocialTwist Tell-a-Friend

Tot In aceasta zi, Incepand cu orele 18:00, In Catedrala, va fi oficiata, de un sobor de arhierei si preoti, Vecernia, urmata de slujba Inmormantarii calugarilor, randuiala care se savarseste integral cu o zi Inainte de Inmormantarea arhiereilor. In jurul orei 18:45, la slujba din Catedrala, va sosi si Patriarhul Daniel, care va aduce un ultim omagiu Mitropolitului Bartolomeu.

Din ratiuni organizatorice, accesul credinciosilor la catafalcul Mitropolitului Bartolomeu va fi posibil pana joi, 3 februarie 2011, orele 7:00, dupa care Catedrala va fi Inchisa pentru ultimele pregatiri Inainte de Liturghia Arhiereasca si pentru slujba Inmormantarii.

Reprezentantii televiziunilor vor putea prelua imagini de la postul TVR, care va avea acces exclusiv In Catedrala, iar reporterii si foto reporterii vor avea ca spatiu rezervat, pe parcursul desfasurarii slujbelor, cele doua balcoane laterale din naosul Catedralei, unde vor putea avea acces pe baza legitimatiei de presa.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 54/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.