Laudati pe Domnul – faza eparhiala – Ramnic 2012

Laudati pe Domnul - faza eparhiala - Ramnic 2012 slideEtapa eparhială a Concursului Naţional de Muzică Eclezială Corală „Lăudaţi pe Domnul!” , secţiunea interpretare, pentru Arhiepiscopia Râmnicului, s-a desfăşurat in ziua de 25 septembrie 2012, în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea.

Evenimentul organizat de către Biroul de Catehizare a tineretului din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului, a reunit trei formaţii corale bărbăteşti ale protopopiatelor Râmnicu Vâlcea, Horezu şi Drăgăşani, din cadrul Eparhiei Râmnicului.

Participanţii au avut bucuria de a avea în mijlocul lor pe chiriarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, şi pe Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Fiecare formaţie corală a avut la dispoziţie 15 minute, timp în care a trebuit să interpreteze în cadrul competiţiei trei piese : o piesă psaltică, o piesă din repertoriul liturgic (corală, pe o temă psaltică) şi o piesă de concert religios.

Juriul a fost alcătuit din: pr. prof. univ. dr. Vasile Grăjdian, cadru didactic la Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna” din Sibiu, Pr. Prof. Univ. Dr. Ion Isăroiu de la Facultatea de Teologie „Sfânta Muceniţă Filofteia” din Piteşti şi Prof. Univ. Dr. Ioan Golcea de la Universitatea de Muzicologie din Bucureşti.

În urma jurizării, Corala „Sf. Ier. Calinic” a preoţilor din Protoieria Râmnicu Vâlcea condusă de Pr. Prof. Dr. Ioan Gavrilă a fost desemnată câştigătoare pe Arhiepiscopia Râmnicului. Formaţia a interpretat piesele religioase, „Axion la Duminica Floriilor” de Macarie Ieromonahul, „Cămara Ta”, glas 3, arm de Nicolae Lungu, şi „Miluieşte-mă, Dumnezeule” de Gheorghe Cucu.

Formaţia desemnată câştigătoare a concursului desfăşurat astăzi, la Râmnicu Vâlcea, va reprezenta Eparhia Râmnicului la etapa mitropolitană a concursului naţional organizată de Mitropolia Olteniei.

Arhidiacon Ioan Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.