Imagini surprinse la Sfanta Sarbatoare a Invierii Domnului, in Ramnicu Valcea

Imagini surprinse la Sfanta Sarbatoare a Invierii Domnului, in Ramnicu Valcea

In data de 4. aprilie 2010, slujba de Inviere a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, Impreuna cu Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului si un sobor de preoti si diaconi, la Catedrala Arhiepiscopala din Ramnicu Valcea, pe un podium amenajat In aer liber, Incepand cu ora 24.00.


Raspunsurile la strana au fost date de catre Corala “Sfantul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale.
In cadrul slujbei de Inviere, Inaltpreasfintia Sa a dat citire Pastoralei de Inviere care, potrivit randuielii bisericesti, s-a citit In toate bisericile din Eparhia Ramnicului.

Credinciosii care, din binecuvantate pricini, nu au putut participa la Slujba de Inviere, au avut bucuria de a o viziona In transmisiune directa la postul local de televiziune Valcea 1.

Slujba de Inviere este unul dintre cele mai asteptate momente pentru toti oamenii, Invierea lui Hristos fiind temelia credintei noastre. De Inviere credinciosii vin cu totii la Sfanta Biserica pentru a lua Lumina din Lumina lui Hristos. Anul acesta, credinciosii valceni au avut marea bucurie de a primi lumina din Lumina Sfanta care se aprinde In fiecare an, de Paste, la Mormantul Domnului nostru Iisus de la Ierusalim.

La aceasta sfanta slujba savarsita In fata Catedralei Arhiepiscopale au participat numerosi credinciosi din municipiul Ramnicu Valcea si din Imprejurimi, precum si reprezentanti ai autoritatilor locale si de stat.
Pentru prima data, anul acesta Sfanta Lumina a fost adusa si In Arhiepiscopia Ramnicului spre binecuvantarea si bucuria sufleteasca a credinciosilor valceni.

Lumina Sfanta a fost oferita In deschiderea slujbei de Inviere, la ora 24,00, de catre Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului clerului si credinciosilor prezenti la Catedrala Arhiepiscopala “Sfantul Nicolae” din Ramnicu Valcea.

Sfanta Lumina a fost trimisa si la protoieriile din Arhiepiscopia Ramnicului, Dragasani si Horezu precum si la manastirile Cozia, Hurezi, Bistrita, Dintr-un Lemn si la bisericile din Baile Govora, Baile Olanesti, Brezoi, Calimanesti si Racovita.

Scrisoare oferita Lacasuri Ortodoxe de Arhidiacon Ioan Liviu Gaman

©redactare Teo-CHristian publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 12/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.