publicat în: Arhivă

S-au deschis înscrierile pentru Simpozionul Pan-Ortodox de Muzică 2020

S-au deschis înscrierile pentru Simpozionul Pan-Ortodox de Muzică 2020, care va avea loc, de miercuri, 10 iunie, până duminică, 14 iunie 2020, în campusul Seminarului Teologic Ortodox “Sfântul Vladimir”, din New York.

Evenimentul, co-găzduit de Seminarul amintit mai sus și de Societatea Internațională de Muzică Ortodoxă, va explora tema „Muzica, Liturghie”, cu clase de master, prezentări principale și ateliere. Evenimentul este conceput pentru dirijori, cântăreți, compozitori, muzicologi, profesori ai școlilor bisericești, clerici, lideri de tineret, cititori și pentru cei interesați în dezvoltarea abilităților lor în domeniul muzicii liturgice.
„Acest simpozion, găzduit în colaborare cu Sfântul Vladimir, reprezintă o nouă evoluție interesantă, atât pentru Societatea Internațională de Muzică Ortodoxă (ISOCM), cât și pentru Seminar, în ce privește promovarea și înțelegerea muzicii bisericești ortodoxe în lumea vorbitoare de limbă engleză” – a declarat Pr. Ivan Moody, președinte în cadrul ISOCM.

Cele 8 subiecte de masterclass includ:
– Tehnici vocale
– Dirijare corală
– Introducere în dirijarea liturgică
– Conduită liturgică avansată
– Cântarea bizantină pentru începători
– Cântare Bizantină Avansată
– Compoziție în contextul ortodox
– Implicarea tinerilor în muzică

Fiecare masterclass va oferi participanților peste 6 ore de învățare, concentrată pe parcursul a trei zile, predate de experți în domeniul muzicii liturgice.

Ședințele de atelier vor explora alte teme, privind aplicarea în viața parohiei:
– Introducere în teologia liturgică
– Instruire pentru citire și cântare
– Aranjament pentru voci
– Atingerea unui sunet coral unificat
– Activități para-liturgice
– Alegerea repertoriului pentru corul tău

„Ceea ce este unic în această întrunire, printre multe alte evenimente de muzică bisericească, este gama de oferte”, a declarat Peter Bouteneff, profesor dr. de teologie sistematică la Seminarul Sfântul Vladimir.

„Cu greu mă pot gândi la cineva implicat în muzica bisericească, la orice nivel, sau în tradiția cântecului, care să nu câștige de pe urma întâlnirii noastre. Acestea fiind spuse, probabil, persoanele care vor beneficia cel mai mult sunt cântăreții, regizorii de cor și compozitorii care doresc să-și dezvolte evolutia.”

Pentru mai multe informații despre simpozion, vizitați: www.orthodoxmusicsymposium.org