Forțele răului încearcă să distrugă unitatea Bisericii Ortodoxe

Biserica Ortodoxă Rusă își va defini poziția în ceea ce privește Bisericile care au recunoscut autocefalia ucraineană, la următoarea sa adunare episcopală.

În timpul mesei care a urmat Sfintei Liturghii din Catedralai Hristos Mântuitorul, din 2 decembrie 2019, Patriarhul Moscovei, Chiril, a spus:
„Trebuie să examinăm și să înțelegem cu atenție procesele care au loc astăzi în Ortodoxia mondială și sper ca la următoarea adunare a Episcopilor să fie definită cu exactitate poziția noastră în ceea ce privește schismaticii și frații noștri care, din păcate, îi susțin.(…)
Este uimitor faptul că, sub influența factorilor externi, confrații ortodocși au pornit pe calea recunoașterii schismaticilor, a persoanelor care nu au o întronizare episcopală legitimă, adică a unor laici care se numesc clerici! Și, ceea ce este deosebit de periculos și trist, este că sprijinul pentru schismatici nu se află la nivelul grupurilor marginale, cum s-a mai întâmplat anterior, ci printre Bisericile canonice locale”, a continuat Patriarhul.
„Biserica Rusă se roagă ca forțele răului să nu distrugă unitatea Bisericii Ortodoxe, astfel încât o confuzie a forțelor binelui și răului să nu apară într-un fel de masă amorfă, unde va fi imposibil de înțeles unde este binele și unde este răul, unde este adevărul și unde este nelegiuirea, unde este ordinea canonică și unde sunt disprețuite canoanele”.
„Cu alte cuvinte, am intrat într-o perioadă foarte complexă, iar succesul trecerii noastre prin aceste încercări depinde în mare măsură de starea internă a Bisericii noastre. Cu cât unitatea noastră este mai puternică – atât în ​​rezolvarea problemelor, cât și în dialogul cu Ortodoxia mondială – cu atât vor fi mai reușite acțiunile noastre”, a adăugat Primatul.
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.