Răspunsul la toate necazurile, temerile și nesiguranța noastră

“Chiar credem că Hristos a înviat din morți? Are acest eveniment consecințe importante asupra noastră și a vieților noastre? În răspunsul la această întrebare simplă, se află răspunsurile la toate necazurile, temerile și nesiguranța noastră; răspunsurile la toate tentațiile noastre, dilemele existențiale, conflictele psihologice, provocările morale, sociale, naționale și celelalte provocări, atât personale, cât și globale”.

“Dar ce zice Scriptura? “Aproape este de tine cuvântul, în gura ta şi în inima ta”, – adică cuvântul credinţei pe care-l propovăduim. Că de vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul şi vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morţi, te vei mântui. Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturiseşte spre mântuire. Căci zice Scriptura: “Tot cel ce crede în El nu se va ruşina” (Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel 10, 9).

”În această lume înșelătoare, noi, creștinii ortodocși, suntem chemați să mărturisim, prin exemplul nostru, celor dragi și vecinilor noștri, de aproape și de departe, biruința vieții asupra morții și a sensului asupra nonsensului.”

(O compilare, pentru Lăcașuri Ortodoxe, de KSLCătălin – după un cuvânt rostit recent de Patriarhul Irineu al Serbiei)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.