publicat în: Arhivă

Maine seara: PROCESIUNE cu Icoana Prodromita, la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului

În contextul anului 2017, proclamat de Patriarhia Română drept Anul omagial al Sfintelor icoane, al iconarilor şi pictorilor bisericeşti, sâmbătă, 04 martie, începând cu orele 18.00, la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului se va oficia slujba Vecerniei unită cu Litia, în cadrul căreia va avea loc o procesiune cu icoana Maicii Domnului Prodromiţa, cea mai importantă icoană a Paraclisului, dar şi cu alte icoane, în jurul sfântului lăcaș aflat în vecinătatea Catedralei Mântuirii Neamului.

Procesiunea cu sfintele icoane se încadrează în manifestările tradiţionale ale Bisericii Ortodoxe, dedicate Duminicii Ortodoxiei, sărbătoare instituită încă din anul 843 în vremea împărătesei bizantine Teodora, ca pomenire a biruinţei Ortodoxiei asupra luptei împotriva sfintelor icoane şi asupra tuturor ereziilor din primele opt secole.

Într-o lume în care predomină imagini de tot felul, icoana este o imagine sfântă purtând cu ea mesajul mântuirii, al sfinţeniei vieţii şi al bucuriei.

Sfintele icoane ortodoxe ne cheamă la rugăciune, ne cheamă să-L urmăm pe Hristos-Domnul Care a făgăduit: „Eu sunt cu voi în toate zilele până la sfâşitul veacurilor“ (Matei 28, 20).

Icoanele ne ajută să biruim ispitele şi păcatele, dacă ne rugăm cu evlavie şi credinţă în faţa sfinţilor reprezentaţi pe ele.

Articol semnat de Arhim. Paisie Teodorescu, Vicar Patriarhal

Text&foto: Basilica [https://basilica.ro/procesiune-cu-icoane-la-paraclisul-catedralei-mantuirii-neamului/]