Ieri, 2 februarie, a fost Ziua Mondiala a Tineretului Ortodox – Syndesmos

Ieri, 2 februarie, a fost Ziua Mondiala a Tineretului Ortodox. Această zi a fost instituita în anul 1992, la a 14-a Adunare Generala a Syndesmos – Organizaţia Mondială a Tineretului Ortodox.

Syndesmos s-a înfiinţat în anul 1953 la Paris de către un grup de tineri teologi din Finlanda, Franţa şi Grecia. În prezent cuprinde peste 126 de organizaţii de tineret ortodoxe din întreaga lume.

Principalele direcţii de misiune ale Organizaţiei Mondiale a Tineretului Ortodox (Syndesmos) sunt legate de organizarea de pelerinaje, tabere creştine, cursuri pentru formarea liderilor de grup, festivaluri internaţionale de artă creştină, întâlniri cu teologi de marcă şi participări la întâlniri ecumenice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.