Ceremonia de Intoarcere a Inimii Reginei Maria in Romania

Ceremonia Întoarcerii Inimii Reginei

Casa Majestății Sale Regelui Mihai I anunță pe toți cei care doresc să fie prezenți la ceremonialul militar al „Întoarcerii Inimii Reginei”că sunt bineveniți la eveniment.

Intrarea va fi liberă, atât pentru public, cât și pentru presă, marți, 3 noiembrie, la ora 11, pe Calea Victoriei, pe segmentul cuprins între Muzeul Național de Istorie și Splaiul Independenței.

Ceremonia va dura 15 minute, iar publicul va avea acces în perimetru începând cu ora 10. Accesul pe Calea Victoriei va fi închis, pentru 45 de minute, în vederea desfășurării ceremoniei.

La ceremonie vor lua parte Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu, precum și Principesa Maria. Alături de Familia Regală, se vor afla Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, nepoata Reginei Maria și fiica Principesei Ileana, soțul ei, Baronul Hanns Ulrich von Holzhausen, precum și fiul ei, Baronul Johannes von Holzhausen.

Vor participa reprezentanți de cel mai înalt rang ai autorității publice din România și din Republica Moldova, mari personalități ale vieții culturale, diplomatice, sportive și reprezentanți de seamă ai societății civile.

Inima Reginei va fi purtată, de la Muzeul Național de Istorie până pe Splaiul Independenței, de soldați ai Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul” și va fi escortată de jandarmi călare.

Familia Regală se va afla, pe tot parcursul procesiunii, alături de Inima Reginei Maria.

Cutia în care se va afla Inima Reginei va fi acoperită cu stindardul României și Marii Britanii.

De la Splaiul Independenței, convoiul regal va pleca la Sinaia, unde Inima Reginei Maria va fi așezată în locul unde a bătut pentru ultima oară, Camera de Aur a Castelului Pelișor. Ceremonia nu va avea caracter public, ci se va face în prezența Familiei Regale, a reprezentanților Guvernului, Bisericii și Armatei.

Informatia a fost transmisa direct Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, de catre Cancelarul Casei Majestății Sale Regelui Mihai I, Traian Sârcă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.