Mormantul unui razboinic-preot, descoperit in Grecia; cea mai importanta descoperire din ultimii 65 de ani (video)

(Foto: Universitatea Cincinnati)Anunțul a fost făcut de Ministerul Culturii din Grecia, care a numit descoperirea arheologica drept “cea mai importanta din ultimii 65 de ani”.

In mormant, au fost descoperite bijuterii din aur și alte obiecte prețioase. Sicriul din lemn al militarului necunoscut – despre care cercetatorii spun ca ar fi fost de rang înalt – a fost descoperit pe un sit din epoca miceniana (dupa 1600 inainte de Hristos), în Pylos, în Palatul lui Nestor – un centru administrativ mare care a fost distrus în 1180 înainte de Hristos, la aproximativ 18 km de asezarea moderna Navarino din Peloponez.

Mormântul războinicului continea bijuterii din aur, o sabie de bronz, cu un mâner de aur și fildeș, vase de argint și un pieptene din fildeș. Stilul bijuteriilor datează din epoca minoică, dezvoltata pe insula Creta începând din anul 2000 înainte de Hristos, cu divinitati, animale si motive florale.

Jack Davis și Sharon Stocker, de la Universitatea din Cincinnati, au identificat aproximativ 1400 de obiecte lucrate manual, care demonstrează influența civilizației minoice asupra celei miceniene. Aceasta din urmă s-a răspândit în întregul Peloponez și in tot estul Mediteranei, în al doilea secol înainte de Hristos.

Conform agentiei Ansa, mormântul masoara 2,4 x 1,5 metri si a fost gasit de catre o echipa de arheologi, în timpul unei excavari incepute in luna mai, la Palatul lui Nestor. Ruinele clădirii mari construite între 1300 și 1200 înainte de Hristos, au fost descoperite în 1939 și, de atunci, au furnizat informații importante pentru oamenii de știință din antichitate.

Palatul este menționat în “Odiseea” lui Homer. Arheologii caută, acum, să-l identifice pe barbat. Ipoteza principală este că acesta ar mai fi fost si preot, fiind posibil sa fi acumulat bijuteriile și alte obiecte prețioase în războaie, în tinuturile indepartate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.