3500 de migranti, transferati cu trenul, din Croatia in Slovenia

Datorita unui nou sistem de coordonare, de marți după-amiază si până miercuri dimineața, 3500 de migranți au fost transferati cu trenul, din Croația în Slovenia. Trei trenuri speciale ale Căilor Ferate Croate i-au dus pe migranți direct la un centru de primire din Dobova, în Slovenia, aproape de trecerea frontierei.

S-a ajuns la un astfel de acord, dupa un summit care a avut loc duminica trecută la Bruxelles, dedicat în întregime crizei migrantilor.

Până marți, poliția croată ii lasa pe refugiați la câțiva kilometri de granița, acestia trebuind sa mearga mai apoi patru-cinci ore pentru a ajunge in Slovenia. Poliția sloveana a confirmat faptul că noul sistem de transport s-a îmbunătățit în mod semnificativ și funcționează bine.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.