Imigrantii isi manifesta propriile culturi in Anglia, preluand bisericile catolicilor

Crestinii sirieni din Kerala au preluat o biserica catolica din Anglia, în cel mai recent exemplu al unor creștini indieni care isi afirma propriile lor culturi, cantand si rugandu-se in hindi, gujarati, malayalam, tamila și punjabi, folosind un acompaniament de instrumente precum “dhol-ul”.

În mijlocul unei tendințe de scădere a frecventarii Bisericii din Marea Britanie, imigranții si-au ridicat propriile congregații in întreaga țară.

Mai mulți preoți din India au preluat, de asemenea, parohiile parasite din cauza lipsei de preoți.

În Preston, Lancashire, comunitatea creștină siro-malabareza a preluat Biserica Sfantul Ignatie, care a fost închisa de către Dieceza locală, în luna octombrie a anului trecut. Unii locuitori au protestat la Vatican, sustinand că ei, acum, se simt excluși, deoarece slujbele sunt oficiate în limba malayalam.

Au existat rapoarte conform carora se pare ca imigranții indieni din Londra și din alte părți au infiintat propriile lor biserici, intrucat s-au simtit nedoriti în bisericile principale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.