Curtea Suprema a Moldovei, de partea Episcopului Marchel de Balti, in lupta cu homosexualitatea

Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova l-a achitat pe Episcopul Marchel, de Bălți și Fălești, care a fost învinuit de discriminarea persoanelor cu orientare sexuală netradițională.

Episcopul fusese actionat in judecata de o organizație care lupta pentru extinderea drepturilor minorităților sexuale. In cuvantarile sale, Episcopul Marchel s-a pronuntat regulat impotriva sodomiei.

Anterior, judecătoria Municipiului Bălți il găsise vinovat pe ierarh, conform informatiilor oferite de Patriarhia Rusa, obligându-l pe acesta să-și ceară scuze in public. Decizia a fost contestata de ierarh.

Pe 16 septembrie, instanța supremă de justiție a Moldovei a anulat hotărârile precedente, recunoscând dreptul Episcopului Marchel de a face astfel de declaratii.

În comentariul făcut cu prilejul acestei decizii, conform Eparhiei de Bălți, Episcopul Marchel a menționat:

„A fost nevoie de trei ani de umilinţă, îngrijorare. Slavă Domnului că totul a trecut. Eu voi continua să mă rog, să slujesc şi să îndrum oamenii pe calea cea bună, să-și păzească copiii și să se păzească ei însisi de aceşti fraţi rătăciţi ai noştri. Ei nu merită altceva, decât milă şi compătimire”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.