Moaste ale Sfantului Ierarh Iosif cel Nou de la Partos – cinstit astazi – prezente si in Bucuresti

Astazi, credinciosii ortodocsi il cinstesc in mod deosebit pe Sfantul ierarh Iosif cel Nou de la Partos, Mitropolit al Banatului.

Reamintim ca, printr-un act emis de Cancelaria Sfântului Sinod, la sfarsitul anului trecut, se aducea la cunostinta tuturor eparhiilor din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane, o noua hotarare, prin care Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, Mitropolitul Banatului – sarbatorit in ziua de 15 septembrie a fiecarui an – a fost desemnat drept ocrotitor spiritual al coşarilor (homarilor) din România.

Dar, ceea ce putini credinciosi stiu, este ca si in Bucuresti exista posibilitatea ca acestia sa se inchine la sfintele moaste ale Sfantului Ierarh Iosif cel Nou de la Partos. De mai multi ani, particele din moastele Sfantului Ierarh Iosif cel Nou de la Partos se afla si in Biserica Podeanu din Bucuresti (Str. Dornei, nr. 70, sector 1).

Astfel, astazi, in aceasta biserica, credinciosii au putut participa, incepand cu ora 8:00, la Slujba Utreniei, Slujba Sfintei Liturghii si Slujba Acatistului.

Biserica este deschisa pe parcursul intregii zile.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.