Serpii Maicii Domnului au aparut din nou in biserica din Kefallonia (foto si video)

Într-un sat mic de pe insula grecească de vest Kefallonia, sute de pelerini ortodocși vin in fiecare an, pentru a asista la o minune evidenta, care are loc anual în jurul datei de 6 august.

La fel s-a intamplat si in acest an, cand ei nu au fost nici de aceasta data dezamagiti. Ca in fiecare an, la Sarbatoarea Schimbarii la Fata a Domnului (6 august 2015), in jurul clopotniței bisericii au aparut șerpi veninoși și au început sa umble, mai apoi, peste tot prin biserică, în special în jurul Icoanei Maicii Domnului. Șerpii veninosi au rămas în zona bisericii pana pe 15 august, la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

De îndată ce s-a incheiat Sfanta Liturghie, pe 15 august, serpii Maciii Domnului au disparut din nou în pustia din jur. De acum, serpii nu vor mai fi vazuti niciodata, până anul viitor.

Bisericuta Markopoulo, in care are loc minunea, este construita pe ruinele unei foste mănăstiri.

Multi au vazut si au auzit, in ultimii ani, despre aceasta minune, gratie Internetului, dar foarte putini cunosc legenda locală – care variază, insa esența povestirii ramane aceeasi:

La începutul secolului al XVIII-lea, maicile din mănăstire au fost atacate de pirați. După ce s-au rugat la Maica Domnului, pentru ca Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu sa le apere de pirati, maicutele au fost transformate în șerpi.

Astfel, in momentul în care pirații au patruns în mănăstire, ei au fost ingroziti de aceasta imagine și au fugit.

De atunci, in fiecare an, șerpii au apărut si apar în mod miraculos, în primele zile ale lunii august, “inchinandu-se” la icoanele de acolo, in mod special la cea a Maicii Domnului, si parasind biserica, dupa marea sarbatoare.

S-a intamplat doar de doua ori ca serpii sa nu apara: în 1940, cand Grecia a fost afectata de cel de-Al Doilea Război Mondial, și in 1953, anul unui cutremur devastator din Kefallonia.

Tocmai de aceea, oamenii asteapta cu emotie momentul aparitiei serpilor, considerand si temandu-se ca ar fi de rau augur ca acestia sa nu isi faca simtita prezenta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.