Biserica Rusa cere din nou eliminarea, din Moscova, a numelui asasinului Familiei Imperiale

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Granitelor Tarii, Mitropolitul Ilarion, i-a cerut primarului Moscovei, Serghei Sobianin, sa excluda numele lui Petru Lazarevici Voikov (foto) din toponimia orașului. Voikov a fost unul dintre organizatorii uciderii familiei imperiale.

“Sperăm că autoritățile din Moscova vor lua singura decizie corectă, legitima, bazata istoric, de eliminare a numelui P.L. Voikov, din Moscova”, se arata în scrisoarea Mitropolitului, catre Sobianin.

Existența unui astfel de nume pe harta capitalei “nu vindecă rănile produse de războiul civil, și contribuie la susținerea divizarii poporului rus”, a spus Episcopul Hilarion.

Acesta a mai subliniat faptul că P. Voikov este: “una dintre figurile cele mai respingătoare și întunecate din istoria Rusiei, in viata careia nu poti gasi nici macar o singura acțiune pozitivă(…). Terorismul, organizarea actului nedrept și arbitrar bestial împotriva Familiei și a servitorilor fara aparare, ascunderea urmelor prin foc și a rămășițelor celor executati, cu acid sulfuric, apoi participarea la vânzarea la prețuri de nimic a comorilor nepretuite din Fondul Diamantelor, aceasta este lista scurtă a actelor acestui om violent si fără principii”, se mai arata în scrisoare, în care se afirmă că societatea a cerut în zadar, de un sfert de secol, eliminarea numelui “Voikov”, din Moscova.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.