Sinodul Episcopilor din Patriarhia Ecumenica se va intruni la Constantinopol (29 aug – 2 sept)

Sinodul Episcopilor din Patriarhia Ecumenica se va intruni, in perioada 29 august – 2 septembrie 2015, la Constantinopol.

In ultimele zile, Secretariatul Patriarhiei Ecumenice a lansat catre acestia un mesaj, care a ajuns si pe adresa redactiei noastre. In mesaj se arata:

“Va comunicam cu bucurie, că, în conformitate cu decizia Sfântului Sinod, sunt convocati intr-o Sinaxa, in centrul nostru sfânt, toti distinsii ierarhi ai venerabilului Tron Ecumenic, din 29 august si până pe 2 septembrie 2015.

Scopul acestui Sinod este cunoașterea reciprocă și, în primul rând, contactele dintre Preasfintitii Episcopi ai Patriarhiei Ecumenice, iar mai apoi informarile cu privire la subiectele ecleziastice curente, precum drumul catre Marele si Sfantul Sinod, funcționarea fiecarei adunari episcopale a diasporei ortodoxe, dialogurile teologice cu heterodocșii etc., urmate de prezentarea unor puncte de vedere legate de acestea.

În plus, membrii ierarhiei, în unanimitate, vor participa la rugaciune, pe 1 septembrie, odata cu intrarea in noul an bisericesc, invocand harul lui Dumnezeu, pentru prosperitatea Sfintei Biserici și pentru pace in lume.

În cele din urmă, Sfantul Sinod va constitui o oportunitate pentru Biserica-Mamă, să se intereseze despre situația eparhiilor sale din lume și despre problemele care le privesc, oferind ajutor, pe cât posibil, in rezolvarea acestora”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.