Ca raspuns la sanctiunile impuse Rusiei, Manastirea Valaam isi mareste productia de pastrav

Manastirea Valaam “Schimbarea la Fata” si-a planificat sa-si sporeasca volumul de păstrăv din crescătorie, in urma sanctiunilor impuse tarii de catre Occident, potrivit Interfax.

Acum, mănăstirea creste 60-70 de tone de păstrăv pe an, dar planuieste sa mareasca productia, la 200 de tone anual, a declarat Pr. monah iconom Efrem (Mukhin), pentru ziarul “Izvestia”, in editia de azi.

Potrivit acestuia, cele 200 de tone/an au mai caracterizat productia mănăstirii, până în anul 2011, cand pastravul din Valaam a pierdut competiția cu somonul norvegian.

“Anterior, peștele nostru se gasea în magazinele din Sankt-Petersburg și Murmansk. Dar, noi nu il ofeream direct retelei. Il predam intermediarilor, care se angajau în procesul de prelucrare.

Acum, am dori să atragem investiții, pentru construirea unei linii de procesare a peștelui. Apoi, l-am putea oferi direct retelei”- a spus călugărul.

În ferma mănăstirii mai sunt produse, dupa cum v-am informat in editiile anterioare de stiri (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) brânzeturi, inclusiv cele de tip italienesc, cum sunt mozzarella, ricotta și kachotta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.