Patriarhia Rusa: Atacul asupra preotului din Kiev nu va ramane nepedepsit

Șeful Departamentului Sinodal de Informare, Vladimir Legoyda, a condamnat atacul asupra parohului Bisericii Sfanta Tatiana din Kiev, Pr. Roman Nikolayev (foto).

“Acest atac nu a lasat pe nimeni indiferent. Biserica Ortodoxă Rusă din Rusia, Ucraina, Belarus și din alte țări se roagă pentru recuperarea preotului grav rănit”, a spus Legoyda.

Este posibil ca atacatorii sa fi acționat cu “intenția de a ucide”, a spus el.

Potrivit lui Legoyda, pentru moment, este dificil sa se specifice motivele infracțiunii, anchetatorilor trebuind sa li se permita sa sondeze toate posibilele teorii din spatele incidentului.

“Uciderea unui preot, din timpuri stravechi, a fost considerata ca fiind cel mai josnic act de care cineva poate fi capabil, intrucat unui cleric nu-i este permis sa poarte arme pentru a se apăra. Preoții nici nu participă la luptele politice, nici nu iau parte la certuri fratricide. Din acest motiv, violența împotriva unui preot este violență împotriva cuiva lipsit de apărare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ruse.

Să sperăm că autoritățile de aplicare a legii vor face tot ce este nevoie, pentru a se asigura ca “aceasta fapta atroce nu o să rămână nepedepsita”, a spus el.

Preotul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a fost împușcat și rănit în cap, la primele ore ale diminetii, duminica (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Preotul a supraviețuit celor două răni provocate de gloanțe, dar este în stare critică.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.