Inaugurarea Micului Pavilion, proaspat restaurat, din Parcul Regal Savarsin

(Foto: Cristian Coposesc) La sfârșitul săptămânii trecute, au fost încheiate lucrările de restaurare ale Micului Pavilion, situat în Parcul Regal Săvârșin (judetul Arad), în partea de nord-vest, nu departe de peluza din fața castelului, dupa cum aflam din informatiile pe care ni le-a oferit Familia Regala a Romaniei. Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au inaugurat Micul Pavilion restaurat, in data de 25 iulie 2015. A fost prezent, de asemenea, Principele Nicolae.

Conform aceleiasi surse, Micul Pavilion a fost construit probabil la sfârșitul secolului al XVIII-lea, parte a ansamblului arhitectural ridicat după distrugerile Răscoalei Țăranilor din 1784.

“Micul Pavilion împreună cu grajdul (construit probabil în aceeași perioadă) sunt cele mai vechi clădiri de pe domeniu. Prima atestare a proprietății datează din anul 1650”.

“Micul Pavilion păstrează o mare parte din cărămizile și pietrele originale, precum și resturi din grinzile vechi de lemn”, dupa cum mai informeaza Familia Regala.

“Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a urmărit îndeaproape cele șase săptămâni de lucru, cerând în mod special folosirea exclusivă a materialelor naturale: nisip, lemn, fier, piatră, cărămidă, var. Țiglele de pe acoperișul Micului Pavilion datează din mijlocul secolului al XIX-lea și sunt de proveniență austriacă”.

Pe peretele interior se află o ceramică tradițională, oferită în dar de Alteța Sa Regală Principesa Muna Al Hussein, mama Suveranului Hașemit.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.