Moastele Sfintei Cristina, cinstita astazi, ramase neputrezite… din anul 300 dupa Hristos

Astazi, credinciosii ortodocsi o cinstesc pe Sfanta Cristina, ale carei sfinte moaste neputrezite (!) din jurul anului 300 dupa Hristos (foto credit: publicatia Gabitos) se afla la Venetia, in Italia, în Biserica San Francesco della Vigna.

Sfânta Hristina traia intr-un palat din Tir, fiind fiica unui general. Generalul isi pregatise fiica să slujească în templul zeilor păgâni, daruindu-i acesteia cel mai înalt turn al palatului, unde se aflau zeii din aur şi argint.

Sfanta Cristina, privind în fiecare noapte cerul înstelat, a înţeles că idolii făcuţi de oameni nu au nicio putere, ci doar Dumnezeu Cel Adevărat. Astfel, ea a sfărâmat idolii, iar resturile lor din aur si argint au fost daruite saracilor.

La aflarea acestora, tatal Hristinei s-a maniat, dar Hristina i-a spus ca are Un Alt Dumnezeu. În urma răspunsului, tatăl a chinuit-o, ţinând-o în temniţă multă vreme, fara mancare, dar ea a fost hranita si vindecata de înger. Ulterior, a fost aruncată în mare şi, primind acolo botezul Domnului, a fost scăpată, de asemenea, de înger. Afland acest lucru, tatal ei a închis-o în temniţă, dar, chiar în acea noapte, el a murit.

Hristina a fost judecată si chinuita, aruncata in cuptor de foc, dar a iesit mereu nevatamata si a marturisit pe Hristos, atrăgând prin minunile ei mulţi oameni la credinţă.

In cele din urma a fost ucisa cu sulita.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.