De Sfantul Ilie, seara, in Bucuresti va avea loc o mare manifestatie anti-moschee, la ora 19:00

Manifestatie anti mega-moschee in Bucuresti, in seara zilei Sfantului Ilie, la ora 19:00

Luni, 20 iulie 2015, in seara zilei in care credinciosii ortodocsi il cinstesc in mod deosebit pe Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul, “in Piata Universitatii (la statuia lui Mihai Viteazul), va avea loc o manifestatie publică a cetațenilor care nu sunt de acord cu constructia Mega Moscheii in Bucuresti si cu islamizarea Romaniei” – dupa cum se arata intr-un anunt postat in retelele de socializare, pe pagina “Nu vrem mega-moschee in Bucuresti”, inregistrata sub semnatura unei organizatii non-profit cu acelasi nume.

Conform anuntului recent, “manifestația este aprobată de Primaria Municipiului București”.

Mesajul puternic de atentionare si de mobilizare, pe care organizatorii vor sa-l dea cetatenilor Romaniei si celor care ii guverneaza, include urmatoarele puncte:

1. nu vrem o mega-moschee in Capitala Romaniei; 2. vrem in schimb o dezbatere publica serioasa pe acesta tema; 3. cerem Guvernului abrogarea HG 372/2015 printr-o Ordonanţă de urgenţă, prin care terenul în suprafaţă de 11.295 mp să revină în proprietatea privată a statului; 4. daca Guvernul nu binevoieste sa abroge HG 372/2015, vrem ca bucurestenii sa se poata macar exprima cat se poate de democratic, in cadrul unui referendum local, daca sunt sau NU de acord cu construirea acestei moschei; 5. cerem Primariei Capitalei sa nu elibereze avizele necesare si sa nu emita autorizatia de construire pentru moschee.

Cei ce intretin pagina amintita au postat, intre timp, si un material video de atentionare, in care prezinta Bucurestiul, dintr-o perspectiva – cel putin sonora – islamica (foto).

La evenimentul ce se va desfasura la ora 19:00 in locatia precizata mai sus, sunt invitati sa participe cat mai multi cetateni dornici sa apere valorile traditionale crestine. Pana la aceasta ora au fost invitate, conform aceleiasi pagini, peste 2400 de persoane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.