Episcopii catolici din Grecia fac apel la solidaritate si responsabilitate

Episcopii catolici din Grecia fac apel la solidaritate și responsabilitate, în rezolvarea crizei actuale, și afirma ca locul Greciei este în Uniunea Europeană.

“Speram ca liderii din Europa și zona euro sa rămâna uniti”, au spus acestia.

O scrisoare – în limba engleză și în limba greacă – a fost adresată, de catre președintele și de secretarul general al Conferinței Episcopilor Catolici din Grecia, joi 9 iulie, Comisiei Europene, Bancii Centrale a Europei si Fondului Monetar Internațional (FMI).

Ei amintesc în special cuvintele Papei Francisc, din 1 iulie, care prevedeau: “Demnitatea persoanei umane trebuie să rămână în centrul tuturor dezbaterilor politice și tehnice, precum și în luarea deciziilor responsabile”.

Ei au mai citat, de asemenea, declarația episcopilor Franței, din 7 iulie.

Episcopii catolici ai Greciei mai cer, ca factorii de decizie “sa demonstreze, prin intentiile lor bune, un sentiment real de responsabilitate și de solidaritate, acești doi piloni ai democrației, pe care se sprijina prezentul și viitorul Uniunii Europene”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.