Germania: Vecinii Rusiei trebuie sa caute coexistenta cu Rusia, nu sa o submineze

Vecinii baltici ai Rusiei trebuie să înțeleagă realitățile geografice și să urmărească o coexistență pașnică, în loc sa o submineze, a declarat, ieri, un parlamentar german, conform Sputnik.

Alexander Neu, membru al Parlamentului German (Bundestag) de stânga, din partidul Die Linke, și membru al Comitetului de Apărare al Bundestagului, a declarat ca aceste state baltice “trebuie să caute coexistența” cu Moscova.

“În momentul de față, ele fac tot posibilul sa submineze această coexistență, crezând ca NATO le va sprijini”, a spus acesta, facand referire la Letonia, Estonia si Lituania.

Riga, Tallinnul și Vilnius au solicitat în mod activ extinderea forțelor NATO în regiune, temându-se de o amenințare la adresa securității lor din partea Moscovei: “Ele trebuie să înțeleagă că vor fi pentru totdeauna vecine cu Rusia, si ca nu vor fi niciodată vecine cu Statele Unite”, a spus politicianul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.