SUA isi pierde superioritatea militara, intr-o lume guvernata de haos

Pentagonul avertizează că războaiele civile, parbusirea mai multor state și noile războaie au sporit instabilitatea in întreaga lume, în timp ce avantajul militar american in alte țări a scăzut.

Avertismentul a fost lansat chiar de catre Departamentul American al noii Strategiii Naționale Militare de Apărare 2015.

“Tulburarile globale au crescut semnificativ, în timp ce unele dintre avantajele noastre militare, comparativ, au început să se erodeze”, arata documentul publicat ieri, citat de Sputnik. “Ne confruntăm, acum, cu multe provocări de securitate simultane, ale unor actori statali tradiționali și ale rețelelor trans-regionale ale gruparilor sub-statale”.

Statele Unite ale Americii au rămas cel mai puternic popor din lume, se bucură de avantaje unice în tehnologie, energie și alianțe, arata documentul: “Cu toate acestea, aceste avantajele sunt contestate”, a recunoscut el.

În ultimul deceniu, campaniile militare americane s-au concentrat pe operațiunile împotriva rețelelor extremiste violente: “In viitorul apropiat, trebuie să acordam o atenție mai mare provocărilor generate de actorii statali”, a spus raportul. “Ei au din ce în ce mai mult capacitatea de a contesta libera circulatie in regiune și de a amenința patria noastră”.

Din cauza acestor evoluții, viitoarele conflicte între state se pot dovedi a fi imprevizibile, costisitoare și greu de controlat, se incheie documentul privind strategia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.